Losse Veter Magazine

Naast de website brengt Losse Veter zesmaal per jaar een tijdschrift uit met uitgebreide achtergrondverhalen, fotoreportages, interviews, columns en adviezen op het gebied van training en voeding. Verkrijgbaar in boekhandel, supermarkt en kiosk, of neem een abonnement.

Losse Veter #15

Losse Veter #15

Vanaf vandaag ligt Losse Veter magazine nummer 15 in de winkel. Aan het begin van het jaar kunnen we natuurlijk niet om de goede voornemens heen. In dit nummer komen een aantal mensen aan het woord voor wie het goede voornemen om te gaan lopen heeft geleid tot een liefde voor de sport. En wist je dat je een slechte gewoonte niet zomaar kunt uitschakelen? De oplossing is om de slechte gewoonte te vervangen door een goede. Hoe je dat doet, lees je eveneens in dit magazine.

LVM15_spreads_770

Voor veel lopers betekent 1 januari ook de start van de voorbereiding richting een voorjaarsmarathon. In dit nummer scheppen we overzicht in het woud van trainingsadviezen en schema’s. Voor elk niveau geven we een helder overzicht van de belangrijkste aspecten waar je op moet letten. Topatleten Khalid Choukoud en Koen Naert geven je bovendien een aantal handige tips en fysiotherapeut René van Engelen besteed aandacht aan een aantal oefeningen om de voorbereiding blessurevrij door te komen.

En verder: De olympische zusjes De Witte, trailrunster Ragna Debats die onlangs derde werd bij het WK, inspirator Bertus van Elburg, Thijs Zonneveld, de ‘marathonfreaks’, en veel informatie over voeding, kleding en inspirerende columns.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #14

Losse Veter #14

Plezier, dat is waar dit nummer om draait. Lopers weten welk plezier deze sport hen te bieden heeft. Maar soms raak je het plezier in het lopen namelijk kwijt. Het weer zit niet altijd mee, zeker in deze periode niet. Een pijntje gooit roet in het eten. Of de gedachte aan weer datzelfde rondje. Het plezier kan van de andere kant ook omslaan in fanatisme. Dat ondervond presentatrice Saar Koningsberger. Zij vertelt openhartig hoe dwangmatig de gang naar de sportschool op een bepaald moment werd. ‘Ik was heel streng voor mezelf en was echt superdun, had een heel laag vetpercentage en ging alleen maar voor droog. Maar toen vind ik ook mijn leven niet meer zo superleuk. Dan zat ik met een kop thee terwijl iemand me had uitgenodigd voor een wijntje.’ Inmiddels heeft ze door het hardlopen de balans weer gevonden.

Ook ultraloopster Léonie van den Haak ging onlangs bij zichzelf te rade waarom ze urenlang op pad ging. ‘Mijn conclusie was onthutsend: ik doe het helemaal niet voor records of om te mogen piesen in een bekertje, niet om al die lelijke bekers en FINISHER t-shirts. Zelfs niet voor de vluchtige aandacht en de volle timeline. Ik doe het eigenlijk alleen maar zodat ik in de voorbereiding ongegeneerd al die uren alleen in het donker, bikkelend in de kou kan doen wat ik het liefst doe. Gewoon lekker lopen. Je zou het eens moeten proberen.’

LVM14_spreads

Dit magazine is een handleiding voor plezier in het lopen. Lopers vertellen niet alleen waarom zij zo genieten van het lopen. We bieden ook de middelen om het lopen leuk te houden. Een aantal topatleten en trainers vertellen waarom alternatieve training goed is om blessures te voorkomen en ook een fijne afwisseling kan zijn op het lopen. Ook sportpsycholoog Marco Hoogerland probeert de prestatiedruk bij zijn sporters weg te halen door ze terug te brengen naar de reden waarom ze ooit begonnen: plezier in de sport.

En verder in dit nummer: een uitgebreide special over wintermode, experts aan het woord over het belang van een goede sporttest, voedingsdeskundige Armand Bettonviel over eiwitspreiding, verslag van het WK Obstacle Running, een kijkje achter de schermen bij de TCS Amsterdam Marathon en nog veel meer.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #13

Losse Veter #13

In dit nummer blikken we kort terug op de belangrijkste Nederlandse prestaties tijdens de Olympische Spelen. En ook Ben Jonhson blikt terug. De gevallen sprinter bracht onlangs zijn biografie uit, waarin hij zijn opmerkelijke levenswandel uit de doeken doet. Van Big Ben tot Bad Ben.

Maar we kijken vooral vooruit. Vijf bekende Nederlanders, waaronder tv-kok Ramon Beuk en model Joëlle Witschge, blikken vooruit op hun deelname aan de New York City Marathon. Richard Douma, die dit jaar liet zien bij de beste atleten van Europa te horen, laat zien dat hij niet alleen over snelle benen beschikt. We ontleden zijn winnaarsmentaliteit. En Victor Vlam, die een aantal jaren in het campagneteam van Barack Obama werkte, concludeert dat het somber gesteld is met de fitheid van de Amerikaanse presidentskandidaten. Een schril contrast met presidenten als Obama, Clinton en vader en zoon Bush.

LVM13_spreads

Ook is er weer ruimschoots aandacht voor voeding, training en verzorging. Voedingsexpert Asker Jeukendrup vertelt over de sportvoeding van de toekomst. En trainen we binnenkort allemaal met vermogensmeters? Als het aan Hans van Dijk, Ron van Megen en Guido Vroemen ligt wel. Zij leggen de voordelen uit. Wel eens van het woord ‘flossen’ gehoord. Vast wel? Maar wist je dat je ook je bindweefsel kunt flossen? Fysiotherapeut René van Engelen is enthousiast.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #12

Losse Veter #12

Het extra dikke zomernummer van Losse Veter ligt in de winkels. In dit nummer onder andere een uitgebreid portret van Dafne Schippers aan de hand van interviews met haar familie, vriend en trainer. Zij geven een bijzonder inkijkje in het leven van de vrouw die afgelopen jaren uitgroeide tot een sprintfenomeen. Het is tevens een liefdevol portret van een familie die elkaar door dik en dun steunt.

LVM12_spreads

Het is diezelfde liefde voor de sport en voor elkaar die van het interview met Jolanda Keizer en Rivkah op het Veld spat. De twee leerden elkaar kennen op de burelen van NOS Studio Sport waar de vonk oversloeg. Beau van Erven Dorens laat zen dat sport en liefde soms niet samengaan. De sportfanaat zoekt regelmatig de uitdaging in de sport, maar op het moment dat zijn vrouw ernstig ziek is, dan moet alles wijken voor de liefde.

En verder in dit olympische nummer aandacht voor Eliud Kipchoge, de grote kanshebber op olympisch marathongoud. En Abdelkader Benali blikt terug op zijn vijf mooiste olympische momenten.

Daarnaast in dit nummer weer veel aandacht voor voeding, training en mode. Kortom, een zeer divers nummer waarin het hardlopen in zijn volle breedte aandacht krijgt. Van atletiek tot trailrunning en obstacle running.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #11

Losse Veter #11

Het mei-juninummer is een ode aan de hardlopende vrouw in al haar verschijningsvormen. Aan de ene kant is er de topatlete in de persoon van Olivia Borlée, die de aanstichtster was van een bijzonder verhaal in de Belgische sportgeschiedenis. De atlete die, geïnspireerd door de prestaties van Kim Gevaert, op atletiek wilde. Haar vader werd haar trainer en haar broers volgden al snel. Inmiddels zijn de Borlées uitgegroeid tot een familiebedrijf met een olympische missie.

LVM11_spreads

Aan de andere kant van het spectrum staat de driedimensionale vrouw, zoals sportarts Desirée Wierper-Heijnen haar omschrijft. Deze vrouw leeft een druk bestaan waarin het haar lukt om aandacht voor gezin, werk en sociaal leven te combineren. En sport kan zorgen voor de juiste balans, zo betoogt Wierper-Heijnen. Joan Avé, Helen Hofstede en Fleur de Vries vertellen hoe zij als moeders met een ambitieuze baan daarin slagen.

Ook Jet van Nieuwkerk wil met haar nieuwe boek laten zien hoe zij inmiddels de juiste balans gevonden heeft tussen obsessief afzien en gezond genieten. Door het sporten vond ze zichzelf terug, wat ze andere vrouwen ook wil laten ervaren. Het is haar missie geworden om vrouwen te overtuigen dat sport hun kan helpen in het vinden van de juiste balans.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #10

Losse Veter #10

Een nummer boordevol prachtige achtergrondverhalen, interessant voedings- en trainingstip en inspirerende columns.

In dit nummer een aantal prachtige verhalen hoe hardlopen het leven van mensen kan veranderen. Acteur Nasrdin Dchar bijvoorbeeld, die begonnen is met hardlopen om de verbondenheid tussen mensen weer te vergroten. Verder vier aangrijpende verhalen van lopers voor wie de marathon een middel werd om een moeilijke periode in hun leven af te kunnen sluiten. En Kim Dillen vertelt hoe haar prestaties meegroeiden met haar persoonlijke ontwikkeling. Ooit was ze bang voor de wereld is ze uitgegroeid tot een topatlete die dit jaar voor het eerst in oranje mag lopen.

LVM10_spreads_250_edited-1

En avonturier Ralph Tuijn, vooral bekend van roei-expedities, heeft ook in het lopen geprobeerd grenzen te verleggen. Kamerlid Michiel van Nispen laat zien hoe zijn passies hardlopen en politiek steeds meer met elkaar verweven raken. En Olga Commandeur vertelt hoe zij nu al decennialang anderen weet te inspireren om in beweging te blijven. En uiteraard is er weer volop aandacht voor voeding, met recepten van Miriam van Reijen, psychologie, lichamelijke verzorging, mode en producten. En als bonus: 21 tips van 3 toptrainers.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #9

Losse Veter #9

Losse Veter nummer 9 ligt vanaf vandaag in de winkels. Aan het begin van een nieuw jaar willen we vooral inspireren en motiveren. Met als thema ‘optimisme’ kijken we met een positieve blik vooruit. Dat doen we onder andere met Erben Wennemars. Zijn motto luidt: ‘Ik kan alles tot het tegendeel bewezen is.’ Het is dezelfde houding als waarmee Wim Hof, alias The Iceman, zijn verhaal doet. Hij probeert mensen te laten zien dat ze heel wat meer grenzen kunnen verleggen dan zij denken.

Op trainingsgebied gaat sportarts Guido Vroemen in op de voorwaarden om het jaar blessurevrij door te komen. De helder verhaal onderbouwd met concrete voorbeelden. Rene van Engelen vertelt over het belang van soepele hamstrings en geeft daar ook een aantal oefeningen bij.

Op het gebied van voeding hebben we 16 pagina’s verzorgd door Miriam van Reijen, de auteur van het Hardloperskookboek. ‘Sterk is het nieuwe slank’, aansluitend op de goede voornemens die veel mensen aan het begin van het jaar hebben.

LVM09_spreads_250

Hoe gaat de loopsport zich ontwikkelen? Daarvoor interviewden we Koen Breedveld en Bob Verbeeck.

Columns ook van Abdelkader Benali, Leonie van den Haak, Janneke Wittekoek en Michel Butter. En nog zoveel meer: De mode van de zusjes De witte, Walter Tempelman met zijn muziekrubriek, een drieluik over Egmond met Greg van Hest, Marja Wokke en Evelien Ruijters etc.

Kortom dit nummer bevat een dosis optimisme waarmee lezers en lopers de eerste donkere dagen van het jaar gemakkelijk doorkomt. Het Losse Veter magazine is onder andere verkrijgbaar bij AKO, Bruna, Primera, The Readshop, De Bijenkorf, AH etc. Je kunt ook een abonnement nemen: We starten het jaar met een flinke korting: Een jaarabonnement voor slechts 20,16.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #8

Losse Veter #8

Vanaf vandaag is Losse Veter magazine 8 verkrijgbaar. In dit herfstnummer onder andere aandacht voor de strijd van Barry Atsma tegen diabetes. De acteur voert al een aantal jaren actief campagne tegen deze ‘sluipmoordenaar’ en stond onlangs met een eigen team aan de start van de DiabeatIt Run.

We interviewden Dafne Schippers over haar beleving op de atletiekbaan en haar dromen. Ze vertelt hoe ze van jongs af aan al genoot van volle stadions, haar eigen verbazing over haar snelle tijden en de aandacht. Verder vertelt Toon Gerbrands, directeur van PSV, waarom hij een hekel heeft aan hardlopen, maar het toch al jaren heel gedisciplineerd drie keer per week doet. En volgens de inspirerende oud-volleybalcoach zouden meer mensen dat moeten doen: ‘Ook Mark Rutte zou drie keer per week moeten hardlopen, verplicht.’

In het voedingskatern gaat Miriam van Reijen uitgebreid in op de voedingstradities in sterke atletieklanden zoals Kenia en Jamaica. Ze geeft ons ook een aantal heerlijke recepten uit deze kampioenenkeukens. Ook in de rubriek Social Running wordt dit keer aandacht besteed aan voeding. De Vegan Runners staan namelijk centraal. Een nieuwe loopgroep die in korte tijd opvallend veel leden wist te werven. En volgens een van de oprichters zou het veganisme haar zelfs helpen bij een beter herstel na de trainingen.

Ook Guido Hartensveld onderstreept nog een keer het belang van goed herstel, zeker na de marathon. Hij leidde al tal van topatleten naar mooie prestaties op de marathon en in dit nummer gaat hij in op de filosofie van zijn aanpak. In dit nummer ook veel aandacht voor een van zijn pupillen: Michel Butter. In het drieluik vertelt Pim van Esschoten namelijk het verhaal van de drie musketiers, de drie atleten die tijdens de TCS Amsterdam Marathon een olympisch ticket probeerden af te dwingen.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #7

Losse Veter #7

In nummer 7 onder andere een prachtig interview van Abdelkader Benali met Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam. Hij begon ooit met lopen vanwege gezondsheidsklachten, maar inmiddels is het een belangrijk moment voor bezinning geworden. ‘Ik heb tijdens het lopen menig brief geschreven, die ik nooit heb verstuurd,’ zo vertelt hij.

LVM07_coverenspreads_468

De bekende dj Paul Rabbering begon ook ooit om af te vallen. Maar ook voor de 3FM-dj is het aantrekken van zijn loopschoenen inmiddels een vast ritueel geworden. Voor een uitzending kent hij geen zenuwen, maar als hij voor de start van een wedstrijd staat is hij op van de zenuwen. ‘Ik haat die spanning.’

Verder ook een bijzonder portret met vijf opmerkelijke atletes. Ellen van Langen, die in 1992 als laatste Nederlandse atlete olympisch goud won. Inmiddels is er een talentvolle lichting opgestaan op de middenlange afstand. Susan Kuijken, Sifan Hassan, Maureen Koster en Jip Vastenburg vertellen hoe zij ervan dromen in de voetsporen te treden van Van Langen.

En zoals jullie inmiddels gewend zijn van ons is er ook weer ruime aandacht voor training, psychologie, voeding en mode.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #6

Losse Veter #6

Een extra dik zomernummer! Maar 148 pagina’s leesplezier voor de zomermaanden. Hiermee vieren wij de eerste jaargang van het losse Veter magazine. Het mooiste hardloopmagazine van Nederland met kwalitatief goede content die aansluit om de behoefte van de derde loopgolf. Beleving, inspireren en motiveren.

LVM06_coverenspreads_468

Trainingsartikelen en voedingsartikelen met de nodige diepgang, op een prettig leesbare wijze opgeschreven. Achtergrond en human interest verhalen én veel beleving. Voor dit zomernummer interviewde Pim van Esschoten hockeyster Eva de Goede. Een mooi interessant artikel waarin Eva ook vertelt wat zij met hardlopen heeft en wat het voor haar betekent. Abdelkader Benali neemt ons mee in de wereld van het lieveheersbeestje en de hardloopgoeroe. Louis Delahaye, trainer bij de Nederlandse wielerploeg Lotto, laat de lezers meeprofiteren van enkele handige weetjes uit de triatlon- en wielrenwereld die prima te gebruiken zijn voor hardlopen. Ook deelt hij een interessante trainingsvisie waarmee je mogelijk een langer heel blijft en ook nog eens progressie boekt.

Triatlete en wereldtopper Yvonne van Vlerken vertelt open haar verhaal aan Rob Weeda. Miriam van Reijen verzorgt weer 24 pagina’s over voeding en heeft dit keer als thema stressfracturen. Een ongemak en vaak vervelende blessure waar maar liefst 5% van de lopers eens mee te maken krijgt. Dit en nog veel meer onder andere de column van Léonie van den Haak op weg naar haar Spartathlon, de column van cardiologe Janneke Wittekoek en de moderubriek van de zusjes De Witte.

Ons advies: Ren naar de winkel, neem een abonnement of bestel een het zomernummer online.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #5

Losse Veter #5

Hij ligt in de winkel: Losse Veter magazine nummer 5, 120 pagina’s pure hardloopinspiratie. In dit nummer onder andere een uitgebreid interview met wereldkampioene Nadine Broersen die vertelt over haar passie en gedrevenheid om het beste uit zichzelf te halen. We ontmoetten Arie en Klaas Boomsma, de twee broers volgen ieder hun eigen pad in het leven. Maar hun ongebreidelde passie voor sport brengt ze iedere keer weer samen. Diezelfde dwangmatige obsessie drijft ook psychiater Bram Bakker.

LVM05_spreads_266

Susan Kuijken maakte onlangs indruk met haar debuut op de 10.000 meter. Ze kwalificeerde zich onmiddellijk voor de Olympische Spelen. Haar geheim? Haar trainer Nic Bideau vertelt zijn geheimen. En oud-schaatser Simon Kuipers adviseert tegenwoordig sporters aan de hand van hun DNA.

Daarnaast in dit nummer ook weer veel aandacht voor voeding, training en mode. Hoe start je op na de marathon? Met drukke prints de zomer in. De stress te lijf met antioxidanten. En nog veel meer.

En weer drie mooie columns van Abdelkader Benali, Léonie van den Haak en dr. Janneke Wittekoek.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #4

Losse Veter #4

Thomas van der Plaetsen voert momenteel vooral een harde en eenzame strijd tegen zichzelf nadat vorig jaar teelbalkanker bij hem werd geconstateerd. De meerkamper vertelt in Losse Veter magazine 4 hoe hij probeert sterker terug te komen dan ooit.

LVM04_nieuwsbrief_vrouwen

Vrouwen zijn bezig aan een ongekende opmars bij hardloopevenementen. Daarom in dit nummer veel aandacht voor de hardlopende vrouw met een voorpublicatie van het Running like a girl van Alexandra Heminsley, een interview met schrijfster Jessica Durlacher, een zeer openhartig gesprek met drie vrouwen over hun strijd tegen de calorieën en een prachtige fotoshoot met de nieuwste schoenencollecties.

LVM04_nieuwsbrief_lifestyle

Niet alleen voor topsporters, maar ook voor de gemiddelde loper is hardlopen een way of life geworden. Bewegen, gezonde voeding en mentaal welzijn versterken elkaar. Ook in dit nummer weer veel aandacht hiervoor, met onder andere: alles over het belang van vezels, het trainen van je mentale weerbaarheid en tips om op het juiste moment te pieken zijn onderwerpen waar je ook in je dagelijks leven veel profijt van kunt hebben.

Neem nu een abonnement
Losse Veter #3

Losse Veter #3

Nummer drie is uit, met onder andere de beide wereldrecordhouders Dennis Kimetto en Paula Radcliffe, een portret van de eeuwige rebel Jos Hermens, prof. Erik Scherder over hardlopen als hersentraining, columns van Abdelkader Benali en Léonie van den Haak, cardioloog Janneke Wittekoek over een gezond hardloophart en alles over het belang van vetten (inclusief recepten). Ren naar de winkel of kijk op losseveter.nl/abonnement voor meer informatie.

LVM03_spreads

Neem nu een abonnement