Sluwe Abdi Nageeye wint voor de vijfde keer Schoorl: ‘De laatste 40m pas de kop gepakt’

Abdi Nageeye foto Karel Delvoye

Abdi Nageeye won vanmiddag voor de vijfde keer de 10km in Schoorl en won daarmee tevens de NK titel. De nationaal recordhouder liep vanaf het begin van de wedstrijd samen met de Engelse Ross Millington en Jonny Mellor in de kopgroep. Op het 9 km punt moest Mellor het tweetal laten gaan en werd het een nek-aan-nek race naar de finish. Op 200 meter voor de finish versnelde Nageeye en lukte het Millington niet meer om de aansluiting te vinden. Nageeye pakte hiermee zowel de gouden NK medaille als de overall winst op de 10 km. Millington werd tweede in 28.46 en Mellor derde in 28.55. De zilveren NK medaille ging naar Jesper van der Wielen in 29.13 en de bronzen plak naar Ronald Schröer in 29.17.

We spraken Abdi Nageeye na afloopvan de race.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Sluw of laf. Niet echt een fan van deze manier van racen. Hele tijd plakken en laatste 20 meter er voorbij. Zelfde geldt ook vaak voor Mo Farah.

  • Sven Hagen

    hoezo laf? Niets op af te dingen…….. ze hebben geprobeerd hem eraf te lopen, maar helaas. De buit was nu relatief makkelijk binnen. R’dam is zijn hoofddoel.