Tips voor winterse editie Groet uit Schoorl Run

Groet uit Schoorl Run

Morgen lopen duizenden lopers door de bossen en het duingebied rondom Schoorl. Wij verkenden vandaag al even het parcours en het ligt er mooi bij. Hier en daar een laagje sneeuw maar de paden zijn schoon. Daar is de organisatie namelijk al flink mee aan de slag geweest. Voor de start van morgen zullen zij nog in actie blijven komen, gezien er vannacht nog de nodige sneeuw wordt verwacht. Qua temperatuur: In de nacht vriest het maar overdag wordt het zo’n 2 °C tot 3 °C.

Hier een indruk van het parcours (kruising Schoorlse Zeeweg):

Tip voor de lopers:
– In het duingebied heb je ook diverse stukken die open zijn en waar je de wind tegen hebt. Vandaag stond er windkracht 5 en dit voelde behoorlijk koud in je gezicht en je handen. Voor morgen is dezelfde windkracht voorspeld, komend uit de dezelfde richting als vandaag. Zorg daarom dat je je goed beschermt met enkele kleine extra’s:
* loop met een muts of hoofdband
* smeer je gezicht in met vaseline, dit beschermt tegen kou
* draag handschoenen

Kijkend naar de overige kleding als shorts, tights, shirts en jacks. Dit is de basiskleding voor hardlopers en hoeveel wedstrijden je al hebt gelopen, het blijft altijd even kiezen de avond voor de wedstrijd of op de dag zelf. Ben je niet warm gekleed, of heb je juist te weinig aan? Het advies voor morgen is: onderschat de koude wind niet en zorg dat je genoeg aan hebt. Zeker als je voor de halve marathon of de 30 kilometer gaat. Je bent dan lang onderweg en ook na de finish is het vaak een stukje teruglopen naar de plek waar je je droge kleding hebt. Een dun windjack als extra laag komt dan extra van pas.

Mocht je wat verkouden zijn of net griep hebben gehad, lees dan ook dit artikel

Omkleden/douchen
In de sporthal heb je de mogelijkheid om je te verkleden en te douchen. Maak daar gebruik van en zorg dan je met droge kleding je terugreis begint.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>