Yvonne Hak wordt met terugwerkende kracht Europees kampioene [Update: reactie Hak]

YvonneHak_Barcelona_33200_770_OP
foto: Losse Veter

Update: Reactie Yvonne Hak: ‘Ik moet eraan wennen. Ik ben kampioen maar dat voelt anders dan dat je als eerste over de streep zou zijn gekomen’

Yvonne Hak mag zich met terugwerkende kracht Europees kampioene op de 800 meter noemen. De Noord-Hollandse atlete pakte in 2010 zilver op de EK in Barcelona. Vandaag werd bekend dat de winnares, de Russische Maria Savinova, voor vier jaar geschorst is. Dit geldt voor de periode van 26 juli 2010 tot en met 19 augustus 2013. Alle uitslagen uit die periode worden ook geschrapt.

De finale van de 800 meter werd op 30 juli 2010 gelopen. Hiermee gaat het goud automatisch naar Yvonne Hak, maar eerder liet zij al weten: ‘Een gouden plak op de deurmat is niet zoveel waard’. De Noord-Hollandse atlete is inmiddels gestopt en richt zich op haar carrière als arts.

Savinova verliest niet alleen haar Europese titel uit 2010. Ze moet ook haar wereldtitel uit 2011 en de olympische titel van 2012 inleveren.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>