‘Marathon van Amsterdam door de binnenstad creëert meer draagvlak voor hardlopen’

Nu gaat de Amsterdam Marathon nog door Zuid en Oost, maar als het aan een aantal hardloopfans ligt loopt die in de toekomst dwars door de historische binnenstad.
Ondernemer en lid van de Nederlandse Sportraad Duncan Stutterheim zei eerder dat hij het leuk zou vinden als er in de toekomst door het centrum gelopen wordt. Hij is geïnspireerd door de marathon van New York, die ook dwars door de stad loopt. Marathonloper Klaas Boomsma voelt er ook wel iets voor, zei hij in het AT5-programma De Stelling van Amsterdam. Lees verder en bekijk de video op AT5.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Voor het plaatje op tv geweldig. Maar het centrum is klein en overbevolkt. Hoe hou je het parcours een dag vrij van autos trams bussen fietsen voetgangers. En….het gaat ten koste van snelle tijden. Het centrum is middeleeuws met kromme straten en de grachten hebben klinkers: In theorie leuk in de praktijk onhaalbaar.

 • Ik heb een mooie route klaar liggen inclusief binnenstad die sneller is dan de huidige route en … net zo lang

  sneller: want minder wind (industrieterrein en langs de Amstel. geen hoge brug (Amstelbrug) op 37km
  en ook nog bereikbaarheid voor Amsterdammers.

 • Bas van Dam

  Laten we gewoon beginnen met het weer finishen op de Dam of desnoods het Museumplein. Garantie voor een heleboel toeschouwers langs de laatste kilometers.

  Al jaren geprobeerd maar misschien dat dit soort initiatieven in ieder geval dat voor elkaar gaan krijgen.