voor de Rijnmond regio

Leen’s loopweersverwachting: Koud weekend

Weer bewolkt leen de koning

Vrijdag  10 februari  2017   16:00 uur
 
Vandaag was een koude dag met af en toe  enige motsneeuw. De maximum temperatuur schommelde rond het vriespunt. De verwachting voor de komende 36 uur is nog enigszins onzeker. Dit heeft te maken met enkele zwakke storingen, die enige neerslag brengen. De hoeveelheid neerslag en waar precies de meeste neerslag zal vallen wordt door de belangrijke weermodellen niet op dezelfde manier berekend. ook de vorm waarin de neerslag valt is nog onzeker, al lijkt de grootste kans wel enige (natte) sneeuw te zijn.
 
Komende avond en nacht is er bewolking met kans op wat motsneeuw. Bij een matige wind uit het noordoosten koelt het af tot -2 graden.
 
Morgen wordt een bewolkte en waterkoude dag. Uit de bewolking kan in de loop van de dag af en toe enige lichte sneeuw vallen, mogelijk lokaal later tijdelijk overgaand in regen. Waar de meeste neerslag zal vallen is op dit moment niet aan te geven. De wind blijft matig waaien uit het noordoosten en het wordt niet veel warmer dan +1 à +2 graden. 
 
In de nacht van zaterdag op zondag blijft de kans op enige neerslag groot bij een minimum temperatuur van -1 à -2 graden. De wind is matig en komt uit het noordoosten.
 
Zondag is er aanvankelijk veel bewolking met lokaal nog enige neerslag, maar overdag lijkt het vrij snel droog te worden met in de middag kans op opklaringen. De wind is matig tot krachtig en komt uit het oosten tot noordoosten. De temperatuur komt in de middag wat hoger uit dan we de laatste dagen gewend zijn. Maxima tussen de +3 en +4 graden.
 
Begin volgend week overwegend droog met zonnige perioden. In de nacht kan het nog een graadje vriezen, maar overdag loopt de temperatuur op naar waarden tussen 6 en later in de week mogelijk 10 graden.
 
Zaterdag om 08.30 uur en 12.30 uur en zondag om 10.00 uur is op radio Rijnmond nog de laatste weersverwachting te horen van Leen.  
 Meer informatie over het weer kunt u vinden op de site:  www.leendekoning.nl
 
Op deze site zijn ook de actuele waarnemingen in Nieuwerkerk a/d IJssel te volgen.
 
Iedere 5 minuten is daar een update!
 
De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>