Wat is nodig om deel te nemen aan een trailrun?

trail_PascalvanNorden_770_LV
foto: Losse Veter

Een tijd geleden vielen mij twee naast elkaar gelegen foto’s op. In mijn regionale krant stond een foto bij een artikel met als kop ‘Speeltuin voor volwassenen’. De krant lag naast het clubblad van Veteranen Nederland. Daar was op de cover een man afgebeeld die volledig bepakt en bezakt door de woestijn aan het lopen is. De ‘speeltuin’ moet ik even uitleggen. Het artikel was een terugblik op een trailrun door de Brabantse bossen in Oosterhout. Op die foto zag je een viertal jonge vrouwen door een zandduin lopen. Ze hadden zichtbaar plezier in deze korte run van negen kilometer. Wat ook opviel was dat ze net zo goed een 10 kilometer op de baan hadden kunnen lopen. Allen liepen op ‘gewone’ sportschoenen en slechts eentje was getooid met een gordel met drankflesjes. Het contrast met de man die de Marathon des Sables overwon kon niet groter. Binnen die range van (bijna) naakt tot (over)volle bepakking beschrijf ik de uitrusting zoals je die niet hoeft, maar kunt gebruiken voor je wedstrijd. Lees verder in het Salomon trailrunmagazine

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>