Sterk damesveld bij NK 10km: Susan Krumins maakt debuut

Op het NK 10 km, dat a.s. zondag plaatsvindt tijdens de Groet uit Schoorl Run, gaat een ongekend sterk damesveld van start. Elizeba Cherono (Nederlands kampioen 2016) krijgt o.a. tegenstand van Susan Krumins, Irene van Lieshout, Jamie van Lieshout, Ruth van der Meijden, Kim Dillen, Manon Kruiver en Marcella Herzog.

05-09-2014 AG Insurance Memorial van Damme Diamond League Brussel Belgie foto: Kees Nouws :

Elizeba is de regerend Nederlandse kampioene op de 10 kilometer. Deze titel veroverde zij afgelopen jaar in Schoorl, twee weken nadat ze haar Nederlands paspoort had gekregen. ‘Precies op tijd,’ grapte de goedlachse atlete na afloop. In een race waarin de dames tot 7 kilometer bij elkaar bleven, liet ze Jamie van Lieshout 8 seconden achter zich. Vooralsnog is deze gouden medaille haar enige NK-medaille.
 
Susan Krumins maakt haar debuut bij het nationaal kampioenschap 10 kilometer op de weg en is tevens de favoriete voor de titel. De 30-jarige olympiër loopt, vanwege haar blessuregevoeligheid, niet veel wedstrijden. Al jarenlang kiest ze nauwkeurig haar races uit. Maar de wedstrijden die ze loopt, loopt ze goed. In het najaar liep ze voor het eerst sinds jaren weer eens een wegwedstrijd in Nederland. In Nijmegen won ze de Zevenheuvelenloop op indrukwekkende wijze.

Sarah Lahti (Zweden), Lauren Howarth (Groot-Brittannië), en Veerle Dejaeghere (België) zijn de aansprekende deelneemsters uit het buitenland bij de Mizuno 10 km.
In totaal komen ruim 9.000 hardlopers in actie op de Mizuno 10 en 21,1 km en Run2Day 30 km. Kijk voor meer informatie op www.groetuitschoorl.nl.

(persbericht)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>