Ron Hill liep 52 jaar lang iedere dag hard. Tot afgelopen zondag….

RonHill_770_MayHill
foto: May Hill

Oud-topatleet Ron Hill bleef ook na zijn topsportcarrière actief. Sterker nog, sinds zijn 36e sloeg hij dag over. Hij liep iedere dag minimaal een mijl, omgerekend 1,6 kilometer. En daarmee heeft hij een record in handen. Hij heeft namelijk de langste running streak op zijn naam staan, oftewel de langste aaneengesloten periode waarin iemand iedere dag hardloopt.

De inmiddels 78-jarige Hill hield het 52 jaar en 39 dagen vol. Tot en met afgelopen zondag. Toen was de maat vol. Noodgedwongen want Hill kreeg pijn op zijn borst tijdens het lopen. ‘Na 800 meter begon het steeds meer pijn te doen. Het werd erger en erger. Ik dacht dat ik dood ging, maar wist de mijl vol te maken in een tijd van 16 minuten en 34 seconden. Daarna heb ik besloten om te stoppen. Dat ben ik verplicht tegenover mijn vrouw, familie en vrienden,’ zo laat Hill weten tegenover de Boston Globe.

Aanbieding: Nu een jaarabonnement op het Losse Veter magazine voor slechts € 20,17

Lv actie neiuwjaar 15895758_1272827916136744_

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>