De ultieme hardloop uitdaging in de natuur!

Phanos Boscross en NK Cross: 4 & 5 maart, Amsterdamse Bos

Omgevallen bomen en kniediepe plassen… Niet voor iedereen weggelegd maar wel een evenement volop spektakel en een uniek loopavontuur door het Amsterdamse Bos! Het zwaarste crossparcours van Nederland! Prachtig en zeer uitdagend over onverharde ondergrond, door bossage en het beklimmen van de bekende heuvel in het Amsterdamse bos. Bij veel topsporters is deze heuvel berucht om de slopende conditietrainingen, zoals traditioneel voor de voetballers van Ajax aan het begin van het seizoen.

Op 4 en 5 maart 2017 is het zover en kan iedereen tijdens de Phanos Boscross de strijd aangaan met de heuvel. Wat deze Bosscross uniek maakt, is dat iedereen over hetzelfde parcours loopt als de professionals van het Runnersworld NK Cross. Een echte cross country zoals je die eigenlijk alleen nog in Engeland tegenkomt. Maar nu in het Amsterdamse Bos. ‘Het parcours kenmerkt zich door de grote variatie: heuvels, vlakke stukken, plassen, modder, zand en gras, je komt het allemaal tegen in deze cross.’ aldus vijfvoudig winnaar van de Boscross Zac Freudenburg. Kortom een beleving voor iedereen: scholier, student, businessteam, G-atleet die een uitdaging zoekt en niet bang is voor een beetje modder.

Voor wie liever op een stevige ondergrond loopt, is er een prachtig parcours door het bos over verharde paden. Voor de enthousiaste toeschouwers en aanmoedigers is er ook veel te beleven in de Arena. Gratis kleding- en loopadvies, medisch advies, ervaringen delen, een hapje en drankje. Bovendien kan iedereen gratis meedoen met de Runnersworld heuvelsprint om de beroemde heuvel te ervaren.

Wil je de eer van je bedrijf verdedigen? Daag een ander bedrijf uit tijdens de “BOSScross“. Met een team van 3 tot 5 mensen ren je over het parcours van het Runnersworld NK Cross. De tijd van je drie beste collega’s telt.

Phanos steunt de stichting “Join the Pipe“ met als doel: een eerlijke verdeling van drinkwater en het tegengaan van milieuvervuilend voorverpakt bronwater. Voor meer informatie: join-the-pipe.org/nl

Voor meer informatie en inschrijving: Algemeen: www.phanosboscross.nl Recreanten/Bedrijvenloop: www.amsterdamlooptharder.nl Wedstrijdlopers: www.runnersworldnkcross.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Een evenement met volop spektakel en een uniek loopavontuur. Zo verkoopt men tegenwoordig het NK cross. Hopelijk laat de nationale top het weer niet massaal afweten en wordt het een echt spektakel, maar ik vrees het ergste. Waar een NK cross vroeger ( ja toen alles misschien niet beter, maar wel duidelijker was ) alleen voorbehouden was aan AB junioren en senioren en eigenlijk alles met naam aan de start stond is dat de laatste jaren niet meer zo en moet het evenement gered worden met breedtesport. Laten we het optimistisch bekijken, want misschien geeft dat laatste de cross een duw in de goede richting.

 • Bas van Dam

  Jan,

  Dat laatste zou ik zeker doen!

  Wat ik zie is een hele grote groep jeugd die cross loopt en die bij deze mooie cross weer allemaal aan de start staan.

  Daarnaast weet ik dat mijn mooie vereniging dit evenement met groot enthousiasme heeft opgepakt en het NK Cross echt de hoofdschotel is; alles om onze mooie sport verder te helpen.

  Ik zou zeggen; kom gezellig kijken en ik hoop inderdaad dat alle toppers er zijn net zoals ik dat altijd hoopte bij de vele NK’s baanatletiek die we georganiseerd hebben.

 • Mijn reactie was niet in de eerste plaats gericht tegen de organisatie. Persoonlijk vind ik elk NK verweven in een bestaande wedstrijd met een enorme omlijsting niets, maar dat zal wel niet meer anders kunnen.
  Mijn grootste “ergernis” betreft zogenaamde topatleten, die kampioenschappen links laten liggen, omdat het niet past in de voorbereiding. Voorbereiding op wat? Ze denken nog steeds met nauwelijks 10 serieuze wedstrijden per jaar en voor de rest alleen maar trainen potten te kunnen breken op internationale wedstrijden en kampioenschappen. Organisaties kunnen daar verder weinig aan doen, maar het beleid van de atletiekunie moet op dit gebied toch dwingender worden. “Je kunt mensen niet verplichten” wordt er dan gezegd, maar geen resultaten op nationale kampioenschappen moet betekenen geen uitzending naar EK, WK en OS. Op de financiële ondersteuning ( naast de privé sponsors ) van atleten heb ik geen zicht, maar ook dat zou aan deelname NK’s gekoppeld kunnen worden.
  Dat er veel jeugd staat te popelen om te crossen juich ik op zich toe. Toch weten we allemaal, dat het grootste deel van deze jeugd de rangen van de senioren nooit bereikt. Hoe groot is het rendement van pupillenatletiek ( D en C junioren ) eigenlijk? Maar dat terzijde.
  Natuurlijk hoop ik ook op een mooi en sterk kampioenschap, maar als ik de Nederlandse bezetting van de laatste 3 top crossen ( Soest, Kerkrade en Breda ) zie, kan ik me aan enig pessimisme niet onttrekken.