Andrea Deelstra over hardlopen met koorts: ‘Niet doen, het kan op je hartspier slaan’

Andrea Deelstra Veerle dejaeghere Soest IMG_0883

Andrea Deelstra won afgelopen jaar de Mastboscross en stond als favoriete op de startlijst van dit jaar. Helaas kwam de marathonloopster vandaag niet in actie. Deelstra was wel aanwezig en vertelde ook waarom ze van deelname afzag. ‘De tweede helft van de week had ik een beetje koorts en daarom leek het me verstandig om niet te lopen. Ik heb het besluit eigenlijk nog een dag uitgesteld.’

We spraken verder met haar over hardlopen, koorts, verkoudheid maar ook haar marathonplannen. ‘Dit voorjaar loop ik London, dit maakte ook dat ik iets makkelijker de knoop kon doorhakken om vandaag niet te lopen. Het is een damesrace waar tijden niet belangrijk zijn. Het is dan echt strijden met dames.’

Deelstra gaf ook aan dat London haar enige marathon wordt dit jaar. Dus geen WK en ook geen najaarsmarathon. ‘Dat klopt. Het is mijn intentie om de komende vier jaar één marathon per jaar te lopen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>