PSD Meeting Düsseldorf onder andere met Douma en Bonevacia

LVM13_spread_RichardDouma_468_edited-1

Het indoorseizoen begint langzaam op gang te komen. In de komende weken gaan diverse atleten zich proberen te kwalificeren voor het EK indoor. Één van die wedstrijden waar elk jaar weer goede prestaties worden geleverd is de PSD Meeting in Düsseldorf. Op woensdag 1 februari staan daar 6 Nederlanders aan de start. (Bram Som die als haas fungeert even buiten beschouwing gelaten).

Liemarvin Bonevacia heeft al enkele indoorraces gelopen in de VS en is in goede doen. Bonevacia liep onder andere al een 46.85.

Richard Douma wil op de 1500m de EK limiet lopen. Douma die bij het EK in Amsterdam vierde werd, boekte afgelopen jaar flinke progressie. Hij heeft zich de afgelopen weken op hoogte voorbereid in Dullstroom. Dusseldorf wordt zijn eerste indoorwedstrijd van het seizoen. ‘Ik moet even afwachten hoe het na de stage valt,’ gaf Douma aan bij de Sylvestercross in Soest. ‘Ik moet die limiet gewoon lopen, maar outdoor is gewoon het belangrijkste’.

Thijmen Kupers komt uit op zijn favoriete onderdeel de 800m. Kupers won twee jaar geleden bij het EK indoor een medaille en heeft zijn zinnen wederom op een podiumplek gezet. De veelvoudig Nederlands kampioen liep twee weken geleden echter een kuitblessure op en het is de vraag of hij komende week inderdaad alweer fit genoeg is om in Dusseldorf te starten. (blijf updates volgen via zijn Twitter).

Verdere Nederlanders aan de start:
Solomon Bockarie (60m)
Koen Smet (60mh)
Melissa Boeckelmann (Kogel)

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>