voor de Rijnmond regio

Leen’s loopweersverwachting: Guur weekend

Trailrun Abdijcross foto 17 kidsrun

Vrijdag  13 januari  2017   13:00 uur

Vandaag vielen er winterse buien, maar er waren ook zonnige momenten. Komende avond en nacht is er veel bewolking. De kans op enkele winterse buien blijft groot. Het gaat vanavond tijdelijk hard tot stormachtig waaien uit het noordwesten. De minimum temperatuur daalt naar +1 graad. Tijdens buien kunnen zware windstoten voorkomen tot 75 km per uur. Het kan tijdens winterse buien tijdelijk glad zijn. In de loop van de avond en nacht neemt de wind iets in kracht af.
 
Morgen wordt een waterkoude dag met slechts enkele opklaringen en verspreid over de dag en over de regio een aantal winterse buien. Deze buien kunnen gepaard gaan met regen, hagel en/of natte sneeuw. Tijdens winterse buien is het maar 2 graden. De maximum temperatuur komt uit rond de 4 à 5 graden. De wind is krachtig en waait uit het noordwesten.
 
In de nacht van zaterdag op zondag bewolkt met kans op enkele opklaringen. De kans op buien blijft groot, soms winters van karakter met daarbij dus opnieuw lokale gladheid. De minimum temperatuur schommelt iets boven het vriespunt. De matige wind komt uit het westen.
 
Zondag is het een fractie zachter omdat de wind uit een west tot zuidwestelijke richting zal waaien. De neerslag zal dan vrijwel uitsluitend regen zijn. De wind is matig van kracht en komt uit het westen tot zuidwesten. In de middag loopt de temperatuur op naar 5 à 6 graden.
 
Vanaf maandag overgang naar droog weer met in de nacht en ochtend lichte vorst. Overdag temperatuur rond het vriespunt.
 
Zaterdag om 08.30 uur en 12.30 uur en zondag om 10.00 uur is op radio Rijnmond nog de laatste weersverwachting te horen van Leen.  
 Meer informatie over het weer kunt u vinden op de site:  www.leendekoning.nl
 
Op deze site zijn ook de actuele waarnemingen in Nieuwerkerk a/d IJssel te volgen.
 
Iedere 5 minuten is daar een update!
 
De vernieuwde website is ook op de smartphone goed te lezen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>