Afvallen: nu echt

Afvallen doorzetten hardlopen Egmond IMG_1820

Door: Miriam van Reijen

Nieuwjaarsresolutie nummer 1: afvallen! Maar zelfs met duidelijk plan, hulp van buitenaf en de grootste discipline blijft het voor de meesten mensen een onhaalbare missie. Na twee weken heeft al ruim 80% van de mensen hun beoogde doel uit het oog verloren. Om je te helpen om dit jaar wel je doelen te halen kwamen wetenschappers met zes tips: bewezen effectieve middelen om je te helpen nu écht af te vallen.

1. Ruim je keuken op:
Mensen die verblijven in een rommelige keuken zijn geneigd meer te snoepen. In een onderzoek aten vrouwen twee keer zoveel koekjes in een keuken met chaos dan in een opgeruimde keuken.

2. Herschik je koelkast en keuken:
Zie je bij het opendoen van je koelkast eerst een stel druiven of wortels? Grote kans dat je iets gezonds zult snacken. Zorg dat ongezonde snacks of leftovers goed verpakt én achterin je koelkast liggen. Met groenten en fruit in het zicht eet je gemiddeld drie keer zo vaak iets gezonds. Staan er suikerrijke ontbijtgranen op je keukentafel? Dan weeg jij gemiddeld 10 kilogram meer dan iemand die zijn granen opruimt. Heb je frisdrank pontificaal in je keuken staan? Tel er dan maar 13 kilo bij op. Mensen met een fruitschaal op een prominente plek wegen juist 6.5 kilo minder. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>