Runners’ Lab City Trail Lokeren blijft groeien: opnieuw ongezien loopspektakel in de Durmestad

​​Op zaterdag 10​​ ​december 201​6​​ ​organiseert Atletiekvereniging Lokeren, in samenwerking met het Lokerse stadsbestuur, de ​vierde​​ editie van de City Trail. Op twee dagen voor het afsluiten van de voorinschrijvingen kijkt de organisatie uit naar een absolute recordeditie. Het grootste sportevenement uit de omgeving groeit zo voor het vierde jaar op rij spectaculair.

​In 2013 werd de City Trail nog simultaan georganiseerd aan een (succesvolle) Guinness wereldrecordpoging van de Lokerse atletiekvereniging. Zij haspelden toen, met een team van 12 atleten, sneller dan wie ooit 100 kilometer op de loopband af. ​”Die fantastische avond was de aanzet voor een heel kleinschalige loop door de stad”, haalt organisator Levi Hoste herinneringen op. “Er waren toen een honderdtal deelnemers, maar we beseften algauw dat er muziek zat in een recreatieve kerstloop in Lokeren.” Een jaar later verwelkomde AVLO niet minder dan 800 deelnemers aan de stad aan de Durme, om er in 2015 met 1400 lopers bijna de helft bij te doen.

Voor de editie in 2016 deed het organiserend team er nog een schepje bovenop. “Op bepaalde vlakken begint er enige routine in onze organisatie te komen, maar we weigeren op onze lauweren te rusten en dagen onszelf voortdurend uit”, klinkt het. “En die inspanningen lijken te gaan lonen, want intussen schreven reeds 1270 deelnemers zich in, een record voor de Lokerse atletiekvereniging!” Met nog voorinschrijvingen tot woensdagavond en de mogelijkheid om de dag zelf in te schrijven, zal de kaap van de 1500 enthousiastelingen zeker sneuvelen. “De City Trail was vorig jaar al goed voor de grootste sportmanifestatie uit de omgeving”, legt voorzitter Patrick Van Waes verder uit. “Vergeet bovendien niet dat we ook in de zomerperiode, met de Waasmunster Ten Miles en de Optiek Sonck Streetrace, duizenden lopers aanspreken. Niet slecht voor een niet-professionele organisatie hé?”

Met een eigen City Trail Kerstdorp op de eigen atletiekpiste heeft de organisatie net als vorig jaar een centrale trekpleister beet. Zowel start als aankomst zullen er doorgaan, maar er zijn ook tal van drank- en eetgelegenheden. Onder meer een champagne- en jeneverbar vullen de klassieke toog aan, maar ook de hongerigen zullen zeker hun gading vinden met ons eigen pannenkoekenkraam of aan de foodtrucks. Er wordt​ net als vorige editie​ een podium voorzien waar DJ’s live zullen optreden​, er een heuse BBB-opwarming zal zijn​​ en StuBru-stem en gastheer Stijn Vlaeminck het beste van zichzelf zal geven​. 
​​​
“Met steun van het Lokerse stadsbestuur zijn we er ook in 2016 in geslaagd alle belangrijke Lokerse trekpleisters op te nemen in ons parcours​”, vertelt Berten De Vleeschauwer, één van de leidende krachten, verder.​​ “Het wordt ​opnieuw ​een ware ontdekkingstocht door de stad.​” Naast de verschillende doortochten zijn er nog heel wat extra’s onderweg. Met optredens van onder meer verschillende live-DJ’s, een djembé-band, harpiste, dansgroep, draaiorgel, folkduo en hardrockband  zullen de deelnemers zich geen moment vervelen. “In totaal verwelkomen we bijna 20 verschillende acts op en langs het parcours!”

Dat het alternatieve, recreatieve lopen in de lift zit, mag een understatement heten. Op Urban Trails of Color Runs komen steevast duizenden sportieve enthousiastelingen af. Toch is men bij de organisatie niet bevreesd dat men zich met de City Trail in een verzadigde markt probeert te wurmen. “We bieden een uniek parcours aan en combineren dat met de gezellige kerstsfeer”, legt men uit. “De tocht door de stad wordt boeiend zowel voor Lokeraars als niet-Lokeraars. Met live DJ-optredens, dance-acts en allerhande klank- en lichtspektakels onderweg zullen veel deelnemers ogen en oren tekortkomen. Met start en aankomst rondom​ ​het City Trail Kerstdorp ​blijven heel wat deelnemers en hun supporters ongetwijfeld hangen voor een natje en een droogje.” Met een parcours van net geen 9km lang is de City Trail bovendien ook haalbaar voor start-to-runners. “Zeker omdat er onderweg zoveel te beleven valt. De City Trail staat open voor iedereen. Jong tot oud is welkom, van getrainde tot beginnende lopers.”
​ 
Voor meer (pers)info, zie contactgegevens hieronder.
 
Praktische info
Datum: Zaterdag 10​​ ​december 2016 – start vanaf 19u (in vijfwaves)​
Start​: ​City Trail Kerstdorp (atletiekpiste Oscar Van  Rumst) Lokeren
Aankomst:​ ​City Trail Kerstdorp (atletiekpiste Oscar Van  Rumst) Lokeren
Kleedkamers: Sporthal Durmehal Lokeren
Inschrijvingen en vestiaire: Sporthal Durmehal Lokeren
Het parcours van de City Trail kan geraadpleegd worden op www.citytrail.be

Organisatie
City Trail Lokeren is een organisatie van AVLO vzw in samenwerking met het Lokerse stadbestuur en -diensten.
 
Meer info
Website: www.citytrail.be
Facebook: https://www.facebook.com/citytraillokeren

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>