WK 100km: Mulder verbetert Nederlands record, Lantink wereldkampioen M55

Zondag werd het WK 100km in Los Alcazares in Zuid-Spanje georganiseerd. Nederland heeft een mannen- en vrouwenploeg afgevaardigd. Kim Mulder en Pascal van Norden noteerden de snelste tijden. Jan Albert Lantink werd wereldkampioen in zijn leeftijdsklasse.

JanAlbertLantink_Spartathlon_770

Mannen
Pascal van Norden was de snelste Nederlander in Los Alcazares. Hij noteerde een tijd van 6u55’13” en verbeterde daarmee zijn eigen pr met ruim drie minuten. Van Norden kwam als 24ste over de streep. Jan Albert Lantink won de wereldtitel in zijn leeftijdsklasse en had tevens zijn zinnen gezet op zijn eigen wereldrecord in de klasse M55. Dat record zat er die dag niet in, hij bleef er 9 minuten boven. Lees op Ultraned het verslag van de mannerace

Vrouwen
Bij de vrouwen lag Kim Mulder tot iets voorbij de helft aan de leiding maar verloor daarna veel tijd en plaatsen. Wel wist ze het Nederlandse record te verbeteren. Maar liefst 11 minuten haalde ze hier vanaf. In een tijd van 8u11’29” kwam ze als 18e over de streep. Ook de tweede Nederlandse, Leonie Ton, bleef onder het oude Nederlandse record. Zij finishte als 19e in een tijd van 8u13’34”. Kirstin Bull werd wereldkampioene. Lees op Ultraned het verslag van de vrouwenrace

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>