Nepalese trailrunner breekt met traditie en vindt haar eigen weg

Mira Rai heeft een missie: Nepalese vrouwen helpen via sport. Ze werd door National Geographic uitgekozen als een van de tien Adventurers of the Year van 2017.

Twee jaar geleden ging de Nepalese loopster Mira Rai joggen in Shivapuri Nagarjun National Park. Terwijl ze over de heuvelige wegen rende ontmoette ze een paar andere joggers, met wie ze een tijdje mee rende. Ze vroegen haar een paar dagen later terug te komen. Voor een training, nam ze aan. Toen ze daar een paar dagen later stond realiseerde ze zich dat ze aan de start van een trail race stond – de Kathmandu West Valley Rim 50K.

Ze had nog nooit aan een trail race deelgenomen. Ze kwam uit een dorpje hoog in de bergen van Bhojpur, waar ze woonde met haar familie van veehoeders. In haar kindertijd rende ze achter geiten aan, verzamelde ze hout, droeg ze zakken rijst van twintig kilogram op haar schouders en trok ze door de bergen op zoek naar water. Ze droomde van een beter leven, maar in deze gebieden zijn er – zeker voor een meisje – weinig kansen. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>