Plankoefeningen voor lopers met Melissa Boekelman [+ video]

plank oefeningen Melissa Boekelman

Tom Corstjens kennen we als kogelstoter en partner van kogelstootster Melissa Boekelman die deelnam aan de Olympische Spelen in Rio. Corstjens is echter ook fysiotherapeut en veel in de weer met sporters. Afgelopen week filmden we een serie oefeningen startend vanuit de ‘plank’. De oefeningen zijn goed thuis te doen en kosten slechts enkele minuutjes. ‘We doen een opbouw voor de hele lichaamsstabiliteit vanuit de armen, schouders via de romp tot in de benen,’ aldus Tom Corstjens. ‘Kijkend naar de oefeningen zelf hebben we een opbouw gedaan vanuit de basisplank naar de loopbeweging en uiteindelijk daar een reactief stuk toegevoegd.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>