Rechterhand Coe stapt op bij IAAF vanwege mail over doping in Rusland

15th IAAF World Athletics Championships Beijing 2015 - Day Five

Nick Davies is dinsdag voorlopig opgestapt bij de internationale atletiekfederatie IAAF. De rechterhand van voorzitter Sebastien Coe raakte maandag in opspraak door een uitgelekte e-mail waarin hij voorstelde positieve dopingtests van Russische atleten pas na de WK van 2013 in Moskou openbaar te maken. Lees verder op nu.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Inderdaad Cloxxki. Maar ook hier op Losse Veter kregen we regelmatig commentaar van atletiekeminenties die maar al te graag in het verleden met Coe op de foto wouden. Of dit vandaag nog het geval zou zijn, betwijfel ik. Ik lees van die mensen ook plots geen reacties meer op LV.

 • Nu Iemand dopingbestanden van de IAAF servers en gevoelige emails aan het lekken is, louter informatie die het daglicht niet verdragen kan, is de vraag of het om een hacker/bondswerker gaat die echt nog hart heeft voor de sport, of iemand met inside info die in goede IAAF traditie mensen aan het afpersen is. Gepakte atleten in Kenia en Rusland moeten de portemonnee trekken voor zoekraken van positieve uitslagen. En dat zijn erg loslippige langen, hebben vaker moeite iets geheim te houden op sportethisch gebied. Mogelijk maar het topje van de ijsberg.

  De afgelopen jaren zijn er op politiek vlak wiki leaks en klokkenluiders geweest die de gevoelige informatie beetje bij beetje loslieten. Er is weinig reden te denken dat we nu alle duistere feiten over onze sport gehoord hebben. En als het om een afperser gaat, is het meeste misschien al wel afbetaald. Een ongelooflijke goudmijn, de emails van bondslieden. Als ik criminele aanleg had, zou ik het wel weten. Zodra bondlieden, managers en atleten goed uitgekleed zijn, is er altijd nog de sensatiepers. En als daar één topper gekielhaald wordt (aangekondingd bij andere slachtoffers), vinden sponsoren vast wel een “marketing” potje voor hun atleten.

  Voor wie niet zo snel van begrip is: Coe’s marketingbureau wordt direct voorsteld als partij om de publieke opinie een beetje te sussen. Terwijl er zoveel gegadigden zijn. Waarom zijn bureau, uit het niets? Eerder doofpotzaken behandeld? Kick back voor Davies?
  Bedenk dat duistere zaken veelal in subtiel taalgebruik worden uitgedrukt, om zich een beetje in te dekken. Een goed verstaander…neemt daarna de telefoon.
  Coe’s bureau noemen kan metafoor zijn voor “Coe en ik moeten afbetaald worden voor verdergaande services”. Coe’s bureau (welke bondspresident heeft géén gerelateerde zaken om de sport mee uit te melken, oorzaak of gevolg?) kan ook daadwerkelijk zulke opdrachten aannemen tegn krankzinnige tarieven, of nog gekker: steekpenningen witwassen. Zeg niet dat dat niet kan, de historie wijst uit dat je niets kunt uitsluiten als het gaat om corruptie.

  Rusland en Kenia ligt met de billen bloot, maar wat nu als zij als eerste de betalingen niet meer konden bolwerken? Hoe dan ook weer IAAF meer, en doen ze of ze van de domme zijn. Lekker volk om je sport door te laten besturen (uitmelken).
  Is het nu echt te veel gevraagd om ergens een bondswerker te vinden die er geen eigen bedrijf naast heeft? Geen sponsoring meer ontvangt, geen atleten managet, geen wedstrijden organiseert, geen columnist is?

  Ik las dat Nike nu afstand neemt van Coe. Nike, die dopers onder vuur normaal juist extra stevigt knuffelt… Geeft te denken. Als je dat kunt.

 • andromache@skynet.be

  @Cloxxki : weer ns een correcte analyse ! doe zo verder .

  Salazar’s wistleblower Steve Magness
  gaat er ook stevig tegenaan (blog post van begin Nov , 1 dag na uitbreken van ‘het schandaal’)