Nederlandse Atletiekunie staat achter Coe

De Nederlandse atletiekunie ziet vooralsnog geen aanleiding om het vertrouwen in IAAF-voorzitter Sebastian Coe op te zeggen. Ook niet nu de internationale atletiekassociatie opnieuw in het verdachtenbankje zit door beschuldigingen van corruptie in dopingzaken. ,,We kunnen pas na een poosje beoordelen of hij de problemen goed aanpakt,” zegt algemeen directeur Jan Willem Landré.

JanWillemLandre_770_KN

Coe zit alweer in zwaar weer nu een gelekte e-mail in handen is gekomen van de Franse krant Le Monde en de BBC. Het gaat om een mail van Nick Davies, destijds de hoofd van de communicatieafdeling, in aanloop naar de wereldkampioenschappen van 2013 in Moskou. Hij doet voorstellen aan Papa Massata Diack, de zoon van de inmiddels wegens corruptie aangeklaagde ex-voorzitter van de IAAF, om positieve dopingtests van Russische atleten – voorlopig – stil te houden. Davies legde gisteren zijn functie voorlopig neer. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Dit geloof je toch niet ? Lees ik dit goed ? Coe die al vele jaren notoir lid en ook vice-voorzitter is van de IAAF en die dus van al de malversaties binnen de IAAF perfect op de hoogte is, zo hij al niet de spil van het hele gebeuren is, die krijgt het voordeel van de twijfel van de Nederlandse Atletiekunie. Daarenboven ‘kunnen ze pas na een poosje beoordelen of hij de problemen goed aanpakt’ (sic). Nog iemand verwonderd over het feit dat Herzog zo lang de hand boven het hoofd gehouden werd ?

    De Nederlandse Atletiekunie is dus wel de overkoepelende bond die alle Nederlandse atletiekclubs en bij uitbreiding alle Nederlandse atleten vertegenwoordigt. Zonder reactie van die clubs en die atleten is dat dus ook hun mening. Waarop wachten de echt sportminnenden en zij die ijveren voor een propere sport om hiertegen te reageren ?

  • Toen Herzog de vuile was buiten had laten hangen, in de lobby van Papendal, wisten ze ook van niets.

    Dat ze nu zo graag naar voren treden is hoogst onkritisch, en effectief verdachtmakend. Als ze zich spoeden achter Coe te gaan staan, wat heeft Coe dan van hen?
    Binnen IAAF zit er heel hoog iemand die alles lekt, wanneer het hem/haar uitkomt. Coe en kornuiten kunnen dat natuurlijk ook. Zodra KNAU even de steunen laat vieren, en het voor Coe te laat is, wat komt er dan bij de spaarzame kritische NL journalisten in de mailbox vallen?