Roy Hoornweg: ‘Ik wist dat ik een betere eindsprint had’

Roy Hoornweg harry in t veld _DSC3426
(Archieffoto: Harrie in ’t Veld)

Roy Hoornweg kwam in Nijmegen als tweede Nederlander over de streep. Hij troefde daarbij Khalid Choukoud nipt af. ‘Ik heb meer op snelheid getrained en geen marathon gelopen. Ik wist als ik op 14km nog bij Khalid kon zitten, dat ik van hem kon winnen.’

Hoornweg heeft voor komend jaar hoge doelen. Maar eerst hoopt hij zich komend weekend voor het EK cross te kwalificeren. Vervolgens gaat Hoornweg rond 15 januari richting Australië om bij Nic Bideau, de trainer van onder andere Susan Kuijken, te trainen. Hoornweg blijft daar ruim drie maanden om zich voor te bereiden op het zomerseizoen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>