Abdelkader Benali na de Zevenheuvelenloop: ‘De race van de vallende bladeren’

17-11-2013 Zevenheuvelenloop Nijmegen Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Abdelkader Benali liep zondag de Zevenheuvelenloop. De schrijver heeft iets met de Zevenheuvelenloop en schreef enkele jaren geleden ook een boek hierover. ‘Het is een echte herfstklassieker. De race van de vallende bladeren. Ik vond deze editie heel gaaf.’ Benali liep de wedstrijd zonder horloge. ‘Dit is echt mijn parcours. Ik heb bovenbenen waarmee ik goed kan klimmen. Ik heb wat kilo’s en spieren waarmee ik goed tegen de wind kan. En dat op en neer gaan vind ik wel lekker. Naar beneden kun je dan weer lekker rollen.’ We spraken Abdelkader Benali na afloop.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>