Roy Hoornweg: ‘Ik hoopte op een mooie strijd, maar dat is een strijd met mezelf geworden’

Roy Hoornweg won gister de nationale titel op de 10.000m in Amsterdam. Hoornweg liep na een lange solo naar een tijd van 29’15”. ‘Ik had met mijn coach overlegd dat ik heel graag wilde laten zien wat ik kon. En ik dacht ik ga gewoon hard weg en zie wel waar het schip strandt.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Sven Hagen

  Respect voor Hoornweg, zijn titel, zijn progressie en instelling. Gewoon een topatleet……. goede gozer! Voorbeeldfiguur.
  Wel genant dat hij volledig solo en feitelijk zonder glans NK moet worden. Waar is de rest??????? Choukoud, Abdi, Van der Wielen, het TDR legioen, Wiggers etc etc.
  Ik zal ongetwijfeld mijn huiswerk niet goed doen, maar vlammen in het Olympisch stadion voor deze titel….kom op. Dat zou iedere (semi-)prof moeten willen, ongeacht planning of vakantie……..
  De hele NK-schaats-elite heeft zich hier nog niet zo lang geldden uitgesloofd, al was het alleen maar voor het publiek!!!!!!????? Waarom onze top-lopers niet?
  M.i. Volstrekt verkeerde instelling!
  Beetje vergelijkbaar met onze wielrenners , waar Terpstra nog wel voor goud wilde gaan maar de rest te druk was………..