Klaas Boomsma: ‘De Groene van Amsterdam wordt gedragen door de buurt’

Klaas Boomsma is een echte hardloopliefhebber. Enkele weken geleden liep hij een trail van 50 kilometer en afgelopen zondag stond hij aan de start van de Marathon Rotterdam. ‘Geen ideale voorbereiding, maar ik kijk met plezier terug op zondag. Ik heb genoten van al het publiek en heb bovendien mijn doelstelling gehaald. Ik wilde onder de 3:10 en liep uiteindelijk 3:09.11. Dat biedt perspectief.’

Klaas Boomsma groot foto losse veter IMG_2201
Foto: Losse Veter

Die liefde voor het lopen bracht hem vorig jaar samen met een aantal andere lopers om tot het initiatief komen van de eerste gecrowdfunde marathon van Nederland. Daarmee was De Groene van Amsterdam geboren. Na het succes en het slechte weer van de eerste editie besloot het team dit evenement door te zetten. ‘Zonder marathon, maar met een 5 en 10 kilometer en een kidsrun. En we durven te garanderen dat we dit jaar beter weer hebben dan vorig jaar,’ zegt Boomsma vol overtuiging.

De Groene van Amsterdam is niet zomaar een wedstrijd. De organisatoren willen naast een mooie wedstrijd organiseren ook laten zien hoe groen en mooi Amsterdam Nieuw-West is, een wijk die vaak negatief in het nieuws is. ‘We willen de hele wijk erbij betrekken. Ook qua sponsoring hebben we heel lokaal gekeken. Zo heeft Corendon onlangs een hotel geopend in dit deel van Amsterdam en zij wilden meteen meewerken. Daarnaast hebben we ook een groene markt bij het start- en finishgebied waar lokale ondernemers hun producten verkopen.’

Wie dit sympathieke evenement een keer wil beleven, inschrijven kan nog: degroenevanamsterdam.nl

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>