Stressfractuur voor Andrea Deelstra

Marathonloopster Andrea Deelstra heeft afgezegd voor de Venloop. Deelstra had in Venlo haar winterseizoen willen afsluiten met een halve marathon maar een stressfractuur in haar voet dwarsboomt dit.

22-12-2013 Lotto Cross Cup Brussel Belgie Atletiek foto: kees Nouws :

‘Ik had al klachten sinds 20 februari en er zat geen verbetering in,’ meldt Deelstra op haar website. Ze beschrijft de klachten als ‘een beetje stijd bij het opstaan en soms pijnlijk, maar na een paar passen okay’ en ‘de eerste passen hardlopen stijf op pijn, daarna geen problemen. Na inspanning zijn de kalchten weg of minder’ en ‘soms plaatselijke drukpijn, maar niet elke keer op dezelfde plek.’ Een CT scan liet zien dat er sprake is van een stressfractuur.

‘Een fractuurtje in één van de middenvoetsbeentjes. Niet zo mooi, maar ik zou mezelf niet zijn als ik gelijk bij de pakken neer ging zitten. Het positieve nieuws is dat er ook te zien was dat het bot al aan het genezen is. Mogelijk hebben de laatste paar hardloopvrije dagen daar al aan bijgedragen. Dit is natuurlijk niet waar je op zit te wachten, zeker niet omdat het zo ontzettend goed ging.’

‘Aquajoggen en fietsen zijn mij niet vreemd en doe ik ook niet met tegenzin. De conditie blijft wel op pijl. Ik heb trouwens heel goeie hoop dat ik vrij snel weer rennen mag. Op 1 april ga ik voor controle terug naar de afdeling Topsport Geneeskunde van het Gelderse Vallei Ziekenhuis in Ede. En dan zullen we zien hoe zo’n vaart het gaat lopen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>