Jesper van der Wielen wint Stevensloop: ‘Supermooi om in je eigen stad te knallen’ [video]

JespervanderWielen_Stevensloop_770_NielsJacobs
Foto: Niels Jacobs

Jesper van der Wielen heeft de 10 kilometer tijdens de eerste editie van de Stevensloop op zijn naam geschreven. Van der Wielen liep al bij de start bij de concurrentie weg en verdween al snel uit beeld voor de achtervolgers. ‘Ik had besloten om hard te starten. Ik wist dat het een solorace zou worden, daar had ik me op ingesteld. Het is een zwaar parcours met veel heuvels, wind en bochten.’ Toch klokte Van der Wielen een tijd van 29:47. Het geeft hem vertrouwen dat hij er goed voor staat. Over twee weken, tijdens de Parelloop, wil hij een snelle wedstrijd lopen.

Ondanks de snelle tijd en de zware omstandigheden had Van der Wielen genoten van deze thuiswedstrijd. ‘Supermooi om in je eigen stad te knallen.’ En er was nog meer te vieren. Ook de vriendin van Van der Wielen, de Zweedse Sarah Lahti, won met evenveel overmacht bij de vrouwen.

uitslagen 10 kilometer
1 Jesper van der Wielen AV Cifla NED 1e MSR 00:29:47
2 Jorrit Cleij AV Cifla NED 2e MSR 00:31:46
3 Wouter Jansen AV Cifla NED 3e MSR 00:31:51
4 Joeri Wolf AV Cifla NED 4e MSR 00:31:53
5 Jorim Scheele Atletiek Maastricht NED 5e MSR 00:32:26
6 Maico Suijkerbuijk NSAV ’t Haasje NED 6e MSR 00:33:21
7 Wesley Mols AV Cifla NED 1e MJU 00:33:25
8 Sarah Lahti Zweden NED 1e VSR 00:34:22
9 Pieter Bakx Rotterdam Atletiek NED 7e MSR 00:34:48
10 Gerwin Wessels AV Cifla NED 8e MSR

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>