Olympisch kampioen Greg Rutherford probeert hert te redden

De Britse verspringer Greg Rutherford vond onlangs een gewond hert toen hij met zijn honden aan het wandelen was. Het dier had een gebroken. De olympisch kampioen besloot daarop het dier op te pakken en mee naar huis te nemen. Het was een tocht van ruim drie kilometer, zo meldt Rutherford op Twitter.

b7-nvvyiqaesars-1-1600x900
Foto: Twitter Greg Rutherford

Eenmaal thuis aangekomen belde Rutherford een organisatie die zich inzet tegen direnmishandeling. Zij lieten hem weten dat het hert waarschijnlijk afgemaakt moest worden. Daarop besloot hij op zoek te gaan naar een andere instantie die hem kon helpen. Een lokale dierenarts was bereid het hert, dat inmiddels de naam Doris had gekregen, te helpen en besloot een spalk aan te leggen. Maar de wond bleek te ernstig en uiteindelijk werd alsnog besloten het dier in te laten slapen.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>