Het verschil tussen de o’brientechniek en de baryshnikovtechniek

Taalkundige en sporthistoricus Jan Luitzen heeft met Mik Schots in het Friesch Dagblad de tijdelijke rubriek LuiSch in de sportpels. Luitzen beschrijft in zijn bijdrages de geschiedenis van bekende sportbegrippen. Vandaag het kogelstoten.

Torun EC meerkamp Pieter Braun kogel IMG_0858

Een van de werponderdelen bij het atletiek is het kogelstoten, waarbij een massieve metalen bol (7,260 kg voor mannen, 4 kg voor vrouwen) met één hand vanaf de schouder zo ver mogelijk weggestoten wordt met behulp van de aanglijtechniek of de draaitechniek. Lees hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  • Erik van Vreumingen

    Dat is wel een zeer beperkte hoeveelheid informatie in het artikel over de 2 techniekvormen.
    Het komt op mij over alsof de draaitechniek de opvolger is van de aanglij als ik het artikel zo lees. Gekeken naar de gouden medaillewinnaars van de laatste grote toernooien is dit niet het geval…