Video – Andrea Deelstra over de marathon: ‚Ik voel me er helemaal thuis’

31-12-2013 Sylvestercross Soest Nederland Atletiek foto: kees Nouws :

Andrea Deelstra pakte afgelopen jaar de nationale titel op de marathon. Het was de tweede marathon in haar carrière en Deelstra heeft het gevoel dat ze discipline heeft gevonden waar ze het meest tot haar recht komt. ‚De marathon is mijn ding, ik voel me er helemaal thuis. Het is de enige afstand waar ik vanaf de start lekker kan lopen, waarbij ik niet het gevoel heb dat ik me moet haasten.’ Deelstra denkt dat haar kracht vooral zit in het lang en vlak lopen van een heel hoog tempo. ‚Je moet van mij geen snelle tijd op de halve marathon verwachten ik zal eerder mijn halve-marathontijd kunnen doortrekken naar de marathon.’

Deelstra wil komende zomer deelnemen aan het Europees Kampioenschap in Zürich. Het wordt haar tweede Europese toernooi. In 2006 nam ze ook al eens mee. ‚Toen vond ik het mooi om er bij te zijn, nu heb ik het gevoel dat ik er klaar voor ben om daar te staan.’ Het EK is voor Deelstra een belangrijk tussendoel naar 2016. ‚Ik zie het EK als een belangrijk leermoment richting de Olympische Spelen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>