Andrea Deelstra: ‘Ik had in het voorjaar al zin om weer een marathon te lopen’

De Ladiesrun 10km in Tilburg kende zondag een mooi deelnemersveld bestaande uit nationale en internationale atletes. Van de Nederlandse dames was Mariska Kramer het sterkst. Zij bleef nipt onder de 34 minuten.

01-09-2013 Tilburg Ten Miles Tilburg Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws -

Achter Kramer werd een duel uitgevochten tussen Andrea Deelstra en Kim Dillen. Deelstra legde het af in de eindsprint, maar kreeg dezelfde tijd als Dillen achter haar naam. Met 34.12 bleef Deelstra slechts één seconde boven haar pr en dat terwijl ze in voorbereiding is op de marathon van Eindhoven. ‘Het ging vandaag makkelijk, maar ik vond het moeilijk om heel diep te gaan vandaag. Jammer van de eindsprint, maar ik ben tevreden.’

Vorig jaar debuteerde Deelstra in Eindhoven met een tijd van 2u34’34”. Daar gaf Deelstra ook al direct aan dat ze pas dit najaar weer haar volgende marathon zou lopen. En daarbij is de keuze wederom op Eindhoven, dat tevens als NK geldt, gevallen. ‘De voorbereidingen gaan goed. Het gaat me makkelijk af allemaal, ik heb het gevoel dat we nog moeten beginnen met trainen.’

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>