Ultraloopster Wilma Dierx: ‘Door het hardlopen word je helderder van geest’

11/12-05-2013 24 uur van Steenbergen WK 24-uur Steenbergen  Nederland Atletiek   Foto: Kees Nouws:

Elk weekend een dag lang hardlopen. Het is de manier waarop Wilma Dierx haar rust vindt. De docente Nederlands en ultraloopster is een liefhebber van hardlopen en doet dit ook regelmatig in wedstrijdverband. Enkele maanden geleden nam Wilma deel aan een 24-uursloop in Steenbergen en ze legde toen een afstand van ruim 224 kilometer af. De beste prestatie ooit door een Nederlandse vrouw. En voor dit najaar heeft ze zich nog een bijzonder doel gesteld. Zij zal in september deelnemen aan de Spartathlon, een wedstrijd over 246km. Lees het interview hier verder

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>