Man die 45 jaar lang iedere dag liep stopt ermee

De 62-jarige Mark Covert had er de afgelopen jaren veel voor over. Hij liep met een gebroken voet, hij liep na een operatie aan zijn meniscus en operatie vanwege nierstenen. De Amerikaan deed dat omdat hij een missie had. Hij wilde iedere dag lopen. Hij begon op 22 juli 1968 en heeft sindsdien iedere dag minimaal één mijl hardgelopen. Maar binnenkort stopt Covert ermee. Hij wil de 45 jaar vol maken en dan is het welletjes geweest. Hij heeft de laatste jaren last van zijn voet en kan nauwelijks meer lopen.

Toen hij onlangs de fiets van zijn zoon leende en merkte dat hij zich op de fiets nog wel kan uitleven besloot hij dat het goed is geweest. ‘De laatste tijd was ik alleen maar bezig om die streak vol te houden. Fietsen heeft mij een nieuwe uitdaging gegeven waarbij ik me weer kan uitleven,’ zo vertelt hij in Runner’s World.

Hij heeft daarmee een van de langste ‘running streaks’ op zijn naam staan. Of hij daadwerkelijk degene is met de langste streak, daar is nog enige discussie over. De bekende Britse loper Ron Hill, winnaar van de marathon van Boston, is namelijk als sinds 1964 iedere dag aan het lopen. Maar hij heeft minimaal één dag zijn ronde van één mijl afgelegd op krukken en dat telt volgens sommigen niet.

In Amerika is er overigens een heuse vereniging. Volgens de United States Running Streak Association zal de 62-jarige Jon Sutherland de troonopvolger worden van Covert. Hij begon zijn streak op 26 mei 1969.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>