Dafne Schippers heeft pijn aan knie en voet

Dafne Schippers heeft last van haar knie en haar voet. Dat meldt het Brabants Dagblad. Schippers stond na het verspringen op een vijfde plaats, maar kwam bij het speerwerpen niet verder dan 36m63. Daardoor zakt naar een dertiende plaats in het algemeen klassement.

In het Brabants Dagblad lezen we:
De 20-jarige Nederlandse zei na afloop pijn te hebben aan knie en voet. Dat komt door het hoogspringen van vrijdag. ,,De reactie is een dag later altijd erger dan onmiddellijk na het springen”, zo legde Schippers uit. ,,Ik had er bij verspringen en speerwerpen veel last van.” Lees

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

 • Jammer, maar misschien is het dan toch een keer tijd om definitief voor het sprinten te kiezen. Die knieklachten zijn niet iets nieuws en vooral met het hoog en verspringen belast je die best veel. Zeker omdat haar talent toch echt bij het sprinten ligt en ze daar nog heel wat kan winnen. Hopelijk neemt ze dus na de spelen dit besluit.

 • @Mike
  Waarom zou Dafne voor de sprint moeten kiezen? alleen omdat ze daar meer talent voor heeft, terwijl ze de meerkamp misschien wel leuker vind om te doen…… Ik zou er niet aan moeten denken om elke dag te trainen met de gedachten dat er een ander onderdeel is dat leuker is om te doen. Wat jij?
  Immers is plezier in je sport, naar mijn mening ook op top niveau, het belangrijkste om het voor een mooie sportcarrière.

  Om nog maar te zwijgen over de verbeteringsmogelijkheden binnen de meerkamp. (speer, horden, ver en hoog)

 • Ik vind vooral dat we het aan de atlete zelf moeten over laten, ze is nog jong, ze heeft nog tijd zat om te bepalen wat het beste voor haar is.

  15e op de wereldranglijst op de zevenkamp en 29e op de 200 en dan moet het Olympisch toernooi op dat nummer nog beginnen. Uiteraard traint ze nu niet alleen voor de 200 meter, maar is het onderdeel van de zevenkamptraining, maar ze moet toch 2 tienden harder lopen om eenzelfde positie als op de meerkamp te vergaren, terwijl ze met haar opgetelde PR wel de top 8 binnen kan komen.

  Zonde van die blessure, maar toch nog een PR op de 800 meter gelopen.

 • @ Flynn: Ik denk dat Mike doelt op het risico can blessures die de meerkamp met zich meebrengt. Dafne is nu nog jong en naar mate ze ouder wordt, wordt dat risico alleen maar groter. Hoe hoger ze gaat springen met hoog, hoe zwaarder die knie belast gaat worden.

  Dus ja, kies je voor een mooie carrière op de sprint of kies je voor een jarenlang gevecht tegen de blessures. Ik zou zeggen als je die keus hebt, kies dan voor de zekerheid.

  Plezier is belangrijk, maar ik denk dat ze ook hartstikke veel plezier kan hebben als ze zich specialiseert. Goed moment voor de trainers om er serieus naar te gaan kijken.

 • Ik bedoel idd precies wat Johan zegt. Als ze op deze leeftijd al zo’n last heeft van dit soort blessures en ze blijft zo hard doortrainen als ze doet gaat het er echt niet beter op worden met zo’n knie. Als je weet dat dit voornamelijk komt door een bepaalde belasting op onderdelen waar je talent toch niet echt op ligt en je hebt echt een enorm talent voor de sprint, dan zou het toch zonde zijn om niet met de top mee te draaien in de sprint (hetgeen dus goed kan) maar net onder de top te blijven presteren bij de meerkamp?