Nathalie de Vos vreest voor stress fractuur

de-vos-adidas.jpgVoor Nathalie de Vos is 2007 het jaar van de doorbraak. De Belgische piekt eop de juiste momenten met schitterende prestaties: een 11de plaats op de 10.000m in Osaka, een pr van 31´22 en een mooie 5de plaats tijdens het WK voor militairen onlangs gehouden in India. Echter nathalie de Vos liep gistermiddag in de Relays in Gent geen al te beste wedstrijd. De reden hiervoor is dat De Vos uit de militaire wereldspelen in India met pijn aan de voet is teruggekomen.

De afgelopen week moest ze zich behelpen met aquajoggen en fietsen. ‘Ik was beter niet gekomen’, klaagde ze na haar parcours dat ze slechts als achtste kon beëindigen. ‘Ik vrees voor een stress-fractuur. Als dat bevestigd wordt, komt mijn Crosscup en dus ook het EK in het gedrang.’

Op haar website lezen we:
Nathalie kende deze week nogal wat problemen aan de voet waardoor ze niet kon trainen. We hebben dit een beetje verzwegen omdat haar bekken vast zat en dit wel de reden kon zijn van die pijnlijke voet. Waarschijnlijk heeft ze een overbelasting opgelopen in India want zoals ik eerder deze week schreef waren de omstandigheden verre van ideaal. Nathalie moest de meeste trainingen op piste doen en dat is dit helemaal niet gewoon. In de zomer traint ze maar 1 maal om de 14 dagen op de piste en in de winter nooit. Door het steeds draaien van rondjes zal haar bekken scheef gekomen zijn wat resulteert op een belasting op haar voet.Ook in België had ze nog last maar ze is een aantal keer gaan aquajoggen en gisteren heeft ze voor het eerst opnieuw gelopen zonder veel succes, de voet doet nog steeds pijn. Vandaag zal ze volledig rusten en haar voet goed verzorgen om morgen toch de ploeg met Rosemary en Veerle niet in de steek te laten. Nathalie zal net als vorig jaar als eerste starten (de kortste afstand). Deze situatie is slechter dan vorig jaar toen Nathalie knieproblemen had, toen zat ze nog in de algemene opbouwperiode en kon ze haar specifieke trainingen naar het EK toe al lopend afwerken. Nu is het net andersom, de algemene conditie is super maar kwaliteitstrainingen heeft ze tot nu toe nog niet gedaan. Hopelijk is het geen stressfractuur en kan ze misschien nog deelnemen in Mol maar dat zal erg moeilijk worden aangezien de situatie niet snel verbetert.

Beantwoord

Het is toegestaan de volgende HTML tags en attributes te gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>